Ιστορικό

 

Ήταν το 1966 όταν ο Φώτιος Τριανταφύλλου ξεκίνησε την επαγγελματική του ενασχόληση με το εμπόριο και τη μεταφορά καυσίμων. Για τα επόμενα 4 χρόνια η εμπορική του δραστηριότητα ήταν συγκεντρωμένη στην περιοχή της Θεσσαλίας, έχοντας αναπτύξει ένα αξιόλογο δίκτυο πελατών.  

 Από το 1970 όμως και μετά και έπειτα από την έναρξη της συνεργασίας του με ένα στέλεχος της αγοράς πετρελαιοειδών και με τον Γεώργιο Στοϊλόπουλο του οικογενειακού περιβάλλοντος του Φωτίου Τριανταφύλλου και την ίδρυση το έτος αυτό της εταιρίας GT Petrol & ΣΙΑ Ο.Ε. με αντικείμενο την εμπορία καυσίμων, την κατασκευή και τον εξοπλισμό πρατηρίων υγρών καυσίμων, σταδιακά εγκαταλείφθηκε η αγορά της Θεσσαλίας και η δραστηριότητα της επικεντρώθηκε στις αγορές της Μακεδονίας και της Θράκης. Η έδρα της εταιρίας ήταν στην Θεσσαλονίκη στη διεύθυνση Διοικητηρίου 27. Μερικά χρόνια αργότερα στην εταιρία εισχώρησε και ένα νέο στέλεχος προερχόμενο από τον προαναφερόμενο οικογενειακό κύκλο, ο Αθανάσιος Τριανταφύλλου, δίνοντας το «έναυσμα» για τη δημιουργία μίας οικογενειακής εταιρίας, ένα στοιχείο που την χαρακτηρίζει έως και σήμερα.
 

 

Η εταιρία τα χρόνια που ακολούθησαν σημείωσε μία μεγάλη ανάπτυξη του δικτύου πελατών της που της έφερε και την πρώτη της μεγάλη συμφωνία συνεργασίας με την πολυεθνική εταιρία πετρελαιοειδών FINA το 1974 για την εμπορία καυσίμων. Για το σκοπό αυτό όλο το δίκτυο πρατηρίων της εταιρίας μεταχρωματίστηκε και σηματοδοτήθηκε στα πρότυπα των πρατηρίων της FINA στο εξωτερικό.

      

 

Το 1986 η εταιρία μετονομάζεται σε GT Petrol Φ. Τριανταφύλλου & ΣΙΑ Ο.Ε. και το 1991 αποχωρεί από την εταιρία το ένα εκ των τριών ιδρυτικών στελεχών της και αυτή αποτελεί πλέον μία πλήρως οικογενειακή εταιρία. Η τελευταία συνέχισε τη δραστηριοποίηση της στον τομέα της εμπορίας καυσίμων και επιπλέον δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά μία νέα εταιρία η Μηχανοεισαγωγική Ε.Π.Ε. με αντικείμενο την εμπορία λιπαντικών και εξοπλισμού πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από τότε οι δύο εταιρίες διαγράφουν μία συνεχώς αναπτυσσόμενη πορεία.

 

 Το ίδιο έτος 1986 έρχεται μία νέα αλλαγή στο προσκήνιο που θα σηματοδοτήσει την αρχή μίας νέας εποχής και θα οδηγήσει την εταιρία σε μία νέα κατεύθυνση προς την ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα είναι η χρονιά της εξαγοράς της FINA από τον πολυεθνικό πετρελαϊκό κολοσσό BP (British Petroleum). Αυτή η εξαγορά είχε θετικό αντίκτυπο και στην GT Petrol Φ. Τριανταφύλλου & ΣΙΑ Ο.Ε. αφού έγινε συνεργάτης μίας εκ των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου αλλά και της ελληνικής αγοράς, σημειώνοντας μία ακόμη μεγάλη συμφωνία συνεργασίας. Η εταιρία BP διατηρεί τα σκήπτρα έως και σήμερα στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών. Για ακόμη μία φορά όλο το δίκτυο πρατηρίων της εταιρίας μεταχρωματίστηκε και σηματοδοτήθηκε στα πρότυπα των πρατηρίων της BP στο εξωτερικό.

 

Έπειτα από 7 χρόνια άριστης συνεργασίας με την BP Ελλάς, το 1993, η τελευταία παραχωρεί με τη μορφή χρησιδανείου στην GT Petrol Φ. Τριανταφύλλου & ΣΙΑ Ο.Ε. μία έκταση 15.000τ.μ. στην οδό 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία δημιουργεί την τεχνική της υπηρεσία αλλά και τους αποθηκευτικούς της χώρους. Δύο χρόνια αργότερα το 1995, η εταιρία μεταστεγάζεται στις νέες ιδιόκτητες πια εγκαταστάσεις της στη διεύθυνση Σαπφούς 14 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 

 

Τον επόμενο χρόνο (1996) τα στελέχη της GT Petrol Φ. Τριανταφύλλου & ΣΙΑ Ο.Ε. ιδρύουν μία νέα εταιρία διεθνών μεταφορών, την TROAS TRANS ΙΜΕ Ε.Π.Ε. που θα αναλάβει το μεταφορικό έργο των καυσίμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ταχύτερη παράδοση των προϊόντων στους πελάτες του δικτύου πρατηρίων της πρώτης.

 

Το έτος 1999 θα αποτελέσει ακόμη ένα σημείο σταθμό στη σύγχρονη ιστορία της εταιρίας. Αναλυτικότερα, την χρονιά αυτή οι δύο εταιρίες GT Petrol Φ. Τριανταφύλλου & ΣΙΑ Ο.Ε. και Μηχανοεισαγωγική Ε.Π.Ε. θα συγχωνευθούν σε μία νέα εταιρία την Φ. Τριανταφύλλου Α.Ε. με διακριτικό τίτλο TPS (Triantafillou Petroleum Services). Αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρίας θα είναι η εμπορία καυσίμων, λιπαντικών και η κατασκευή και ο εξοπλισμός πρατηρίων υγρών καυσίμων. Η εταιρία πλέον διαχειρίζεται ένα μεγάλο δίκτυο πελατών το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και το οποίο εκτίνεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε όλη την

ελληνική επικράτεια. Η νέα αυτή εταιρική ταυτότητα θα βάλει την Φ. Τριανταφύλλου Α.Ε. ενόψει της νέας χιλιετίας σε μία νέα πορεία, αφού παράλληλα θα εισέλθουν σταδιακά από το 1991 έως το 2004 νέα στελέχη στην εταιρία(Στοϊλόπουλος Δημήτρης 1991, Τριανταφύλλου Αθ. Δημήτρης 1996, Τριανταφύλλου Φ. Δημήτρης 1997, Τριανταφύλλου Άρης 2004), κάτι που θα σημάνει και την αποχώρηση παλιών στελεχών(Στοϊλόπουλος Γιώργος 1999, Τριανταφύλλου Αθανάσιος 2003) ολοκληρώνοντας τον κύκλο της πολυετούς προσφοράς τους.

Τη χρονιά 2001 οι μέτοχοι της Φ. Τριανταφύλλου Α.Ε. θα ιδρύσουν την Δ. Τριανταφύλλου & ΣΙΑ Ο.Ε. με σκοπό την εμπορία καυσίμων και στόχο την εξυπηρέτηση πελατών όπως: ελεύθερα πρατήρια, τεχνικές εταιρίες, βιομηχανίες κ.τ.λ.. Έως και σήμερα παρουσιάζει μία συνεχώς βελτιούμενη πορεία αυξάνοντας την πελατειακή της βάση.

 

Το 2004 η Φ. Τριανταφύλλου Α.Ε. σημειώνει μία ακόμη επιτυχία αφού έρχεται σε συμφωνία με την bp Hellas και γίνεται επίσημος αποκλειστικός αντιπρόσωπος της στον τομέα των λιπαντικών στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής για τα πρατήρια όλου του δικτύου της bp.

 

Τρία χρόνια αργότερα τον Ιανουάριο του 2007 η Φ. Τριανταφύλλου Α.Ε. αλλάζει έδρα και στεγάζεται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 15.000τ.μ. στην διεύθυνση τέρμα 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στις ίδιες δηλαδή εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται οι αποθηκευτικοί χώροι και η τεχνική εξυπηρέτηση της εταιρίας, διαμορφώνοντας νέα γραφεία για την εξυπηρέτηση των αναγκών της. Η μεταστέγαση αυτή έχει ως πρωταρχικό σκοπό και στόχο την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών της εταιρίας, μέσω ενός ταχύτερου και πιο ευέλικτου σχήματος λειτουργίας.